Spring naar content

Amar Afkir | allround medewerker crediteurenbeheer

Amar heeft een heel bewuste overstap gemaakt naar een sociale werkomgeving. Hij zocht een organisatie waarin hij bij kan dragen aan het zorgen en versterken van mensen.

In het kort

Als jong mannetje wist Amar precies wat hij wilde worden: profvoetballer! Die droom is wat vervaagd. Inmiddels is Amar 36 jaar, werkt hij op de crediteurenadministratie en is hij een trotse vader. Hij wordt blij als hij zijn kinderen ziet lachen.

Hij koos voor de opleiding van Administrateur aan het ROC in Tilburg. Toen hij in 2006 afstudeerde ging hij aan de slag in een administratieve functie bij een gerechtsdeurwaarder.

Niet de juiste plek

Bij het gerechtsdeurwaarderskantoor voelde Amar zich steeds minder op zijn plek. Hij vertelt: “De negatieve sfeer op de werkvloer had ook invloed op mij eigen persoonlijke gemoedstoestand. Er escaleerden situaties die naar mijn beleving met een beetje aandacht voorkomen hadden kunnen. Een situatie die me naar het hart greep is een woonontruiming bij een autistische persoon. Ik was ervan overtuigd dat dat niet nodig geweest zou zijn als hij op tijd hulp had gekregen. Gewoon iemand die regelmatig mee zou kijken naar de financiële situatie.”.

Verandering

Amar wilde het anders. Hij besloot om op zoek te gaan naar een organisatie die zich inzet om mensen te helpen. In zijn jeugd kwam hij 2, soms wel 3 keer per werk bij Wijkcentrum De Ypelaer in Tilburg. Daar kwam hij in contact met het sociaal werk van ContourdeTwern. De vacature van ContourdeTwern trok daarom al snel zijn aandacht. Een welzijnsorganisatie die staat voor een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet. Daar wilde hij wel aan slag! 

Amar: “Ik mag werken voor een organisatie dat leeft om andere te helpen. Dat geeft voldoening, ook al komt dit niet direct terug in mijn dagelijkse werk. Ik probeer dit wel mee te nemen in mijn behulpzaamheid richting collega’s en anderen.”.

Als jij voldoening voelt door een ander op weg te helpen, dan kan een baan binnen het sociale werkveld je een extra boost geven in je geluksgevoel en persoonlijkheid.

Amar Afkir | allround medewerker crediteurenbeheer bij ContourdeTwern

Is dit werk voor jou?

Bekijk de vacatures en vind er één die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

Meer ervaringsverhalen

Marcella Marsé  | Microsoft 365 Adviseur 

Zelfstudie, nieuwsgierigheid en lef zijn de rode draad in Marcellas loopbaan. Ze had niet de juiste werkervaring of studie, toch startte 2 jaar geleden bij ContourdeTwern als applicatiebeheerder. Ze leerde alles wat nodig was ‘on the job’.

Karim | beheerder én jongerenwerker in opleiding, Dordrecht

Karim zat jarenlang thuis. Hij wist niet wat hij wilde of waar zijn krachten lagen. In 2022 stapte hij haar de huisarts om over zijn depressieve gevoelens te praten. Dat werd het begin van een weg naar boven. Via een participatietraject kwam Karim bij The Nxt Chapter uit. Nu is hij beheerder van de R-Newt-locatie aan De Vest in Dordrecht én volgt hij de vakopleiding Jongerenwerk.

werkvoorjou.nl